Хиляди хора изпратиха Борис Немцов в последния му път

stat
09:03  |  3 март 2015 | Политика / Редактор Елица Петрова /    |  видео
Траурна церемония в памет на Борис Немцов Траурна церемония в памет на Борис Немцов
Сн.: EPA/БГНЕС
Видео: Погребението на Немцов

Опозиционният лидер Борис Немцов бе погребан в Троекуровското гробище в Москва.
Преди това имаше траурна церемония в една от залите на центъра за правата на човека "Сахаров" в руската столица Москва. Там дойдоха хиляди хора, за да се простят с убития в нощта на петък срещу събота руски опозиционен политик Борис Немцов, предадоха ТАСС и Франс прес.

Залата бе украсена с цветя и обсипана с портрети на политика. Ковчегът на Немцов бе отворен и до него бяха членове на семейството му, в това число възрастната му майка, и децата му.

Вижте снимки>>>

Още преди началото на прощаването пред центъра се изви опашка от хора, които чакаха да отдадат последна почит на политика, предаде БТА.

Сбогуването с Немцов в центъра "Сахаров" продължи до 14 ч. московско време. После ковчегът бе откаран на московското Троекуровското гробище, където Немцов бе погребан.

Руската администрация бе представена на церемонията по сбогуването с Немцов от вицепремиера Сергей Приходко, от вицепремиера Аркадий Дворкович, от министъра на селското стопанство Николай Фьодоров, от пресрекретаря на премиера Наталия Тимакова, от началника на правителствения отдел за подготовка на речи Марина Волкова.

Венец изпрати премиерът Дмитрий Медведев. На церемонията по прощаването дойдоха и посланикът на САЩ в Москва Джон Тефт, който е заставал до съпредседателя на партията на Немцов РПР-Парнас Михаил Касянов. 

В траурната церемония в центъра "Сахаров" участва и делегация на правителството и областния парламент на Ярославска област, където беше депутат Немцов.

На погребението присъстваха литовският  външен министър Линас Линкевичус, кметът на латвийската столица Рига Нилс Ушаковс, полският заместник-външен министър Конрад Павлик.

На погребението не бяха допуснати да дойдат председателят на полския Сенат Богдан Борусевич и европейската депутатка от Латвия Сандра Калниете, която беше принудена да прекара нощта на московското летище Шереметиево и да се прибере у дома.

Немцов бе застрелян в петък вечерта в центъра на руската столица, на стотина метра от Кремъл.





Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.