Путин: Искам модерна Русия с гъвкава политическа система

stat
11:54  |  14 декември 2017 | Политика / Редактор Димитър Михайлов /  
Руският президент Владимир Путин жестикулира при откриването на традиционната си годишна пресконференция Руският президент Владимир Путин жестикулира при откриването на традиционната си годишна пресконференция
Сн.: БТА

Русия трябва да бъде модерна страна с гъвкава политическа система. Това заяви президентът Владимир Путин на годишната си пресконференция в Москва.
Малко след 11 часа българско време в Москва започна традиционната годишна пресконференция на държавния глава Владимир Путин.

Той отговаря на журналистически въпроси за пръв път, откакто съобщи, че ще се бори за нов мандат.

"Разговор преди изборите" за президент на Русия през март - така вестник "Росийская газета" определя днешната пресконференция на държавния глава.

Русия "трябва да бъде устремена към бъдещето, трябва да бъде много модерна, политическата система трябва да е гъвкава, икономиката трябва да се базира на високи технологии. Производителността на труда трябва многократно да нарасне", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Властта и цялото руско общество трябва да насочат вниманието си и към проблемите, свързани с развитието на инфраструктурата, здравеопазването, образованието, призова президентът.

"И всичко трябва да има за цел повишаване на доходите на гражданите", изтъкна той. Руският президент говори за пръв път пред журналисти, откакто съобщи миналата седмица, че ще се бори за нов мандат на поста на изборите през март.

Днес той информира, че ще се кандидатира като независим и разчита на широка подкрепа от партиите и хората в Русия.

Още не е назначен ръководител на предизборния му щаб.

Путин отбеляза, че не би желал да представи сега в подробности предизборната си програма, но увери, че "на практика вече има" такава.

Политическата среда в Русия трябва да бъде конкурентна, а политическата система - балансирана, посочи президентът.

Хората в Русия до голяма степен са прави да изразяват недоволство, но опозицията не може да предложи реален дневен ред, заяви Путин.




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.