Самолетът на Шойгу пресрещнат от F-16 над Балтика

stat
13:40  |  21 юни 2017 | По света / Редактор Димитър Михайлов /  
Група изтребители ”Сухой” са съпровождали военния министър над Балтика Група изтребители ”Сухой” са съпровождали военния министър над Балтика
Сн.: Shutterstock

Изтребител на НАТО F-16 се е опитал да се приближи до самолета на министъра на отбраната на Руската федерация /РФ/ Сергей Шойгу, но бил "гардиран" от Су-27.
Съобщението е на кореспондент на ТАСС, намиращ се на борда на министерския самолет.

Изтребители на НАТО опитали да съпроводят самолета на министъра на отбраната на РФ над неутрални води на Балтийско море. Шойгу летял за Калининград. Самолетът на руския военен министър бил ескортиран от изтребители на морската авиация Су-27.

Един от самолетите на НАТО направил опит да се приближи към самолета на министъра на отбраната, но между него и руския лайнер застанал руски изтребител Су-27 в пълно бойно снаряжение.

Натовският самолет се оттеглил.

Ситуацията на западните граници на Русия има тенденция към влошаване заради увеличаването на военната активност на НАТО в Източна Европа, заяви Шойгу по-късно на заседание на колегията на военното ведомство.

Той напомни, че Североатлантическият алианс привършва създаването на 4 многонационални батальона до границите на Русия.

"В прибалтийските страни и Полша е към края си формирането на 4 баталионни тактически групи, чиято обща численост ще възлезе на около 5000 военнослужещи със съответното въоръжение и техника", констатира Шойгу.




Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.