300 руснаци в черния списък на САЩ

stat
09:30  |  13 януари 2018 | Бизнес / Автор Красимир Тодоров /  
Финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин ще изнесе новия санкционен списък до дни Финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин ще изнесе новия санкционен списък до дни
Сн.: БТА

В следващите дни администрацията на САЩ ще обяви въвеждането на нов пакет санкции срещу Русия.
Това обяви на брифинг финансовият министър на Доналд Тръмп Стивън Мнучин, съобщи CNBC. Предвижда се обявяването на руските олигарси, които ще бъдат заплашени от замразяване на активите и забрана за издаване на визи за влизане в САЩ.

Непосредствено мерките ще засегнат около 50 души, уточни министърът. Но поради приетия закон, поставящ Русия в една група с Иран и Северна Корея, под потенциални санкции ще попаднат и членове на техните семейства, така броят им ще достигне около 300.

Самото попадане в списъка не означава автоматично въвеждане на санкции, но вероятността това да се случи е голяма. В отговор Владимир Путин анонсира издаването на валутни облигации за онези руски милиардери, които искат да извадят парите си от чужди банки и офшорки и да ги върнат в Русия.

В момента тече и процес на избавяне на някои от най-застрашените богаташи от техни активи. Сред тях са Виктор Векселберг, Алишер Усманов и Леонид Михелсон.




Последно в Бизнес


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.