Захариева застава зад Лондон по случая ”Скрипал”

stat
11:10  |  15 март 2018 | Политика / Редактор Лилия Чалева /  
Екатерина Захариева адресира туита си до британския външен министър Борис Джонсън Екатерина Захариева адресира туита си до британския външен министър Борис Джонсън
Сн.: Twitter

Външният министър Екатерина Захариева подкрепи мерките, които Великобритания предприе срещу Русия след отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му.
В  Twitter Захариева написа:

„България стои до своя съюзник Обединеното кралство. Използването на отровни химикали е незаконно и трябва да бъде осъдено по най-твърдия възможен начин”.



Захариева адресира туита си до британския външен министър Борис Джонсън.

В сряда Лондон обяви, че гони 23 руски дипломати във връзка със случая „Скрипал”. Руските дипломати имат една седмица да напуснат Острова, заяви премиерът Тереза Мей. Тя нарече предполагаемите действията на Москва срещу бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал „незаконна употреба на сила срещу Великобритания”.

Русия отрича да е замесена в отравянето.
 
По настояване на Великобритания, Съветът за сигурност на ООН се събра, за да обсъди кризата в отношенията между Лондон и Москва. Лондон поиска от Организацията за забрана на химическите оръжия да извърши независим анализ на нервнопаралитичното вещество, което е било използвано за отравянето на Сергей Скрипал, съобщи британският заместник-посланик в ООН Джонатан Алън.

САЩ в ООН: Вярваме, че Русия е отровила Скрипал >>

Кризата в отношенията между Лондон и Москва ще бъде обсъдена и на днешната среща на Съвета на НАТО.

Бившият руски шпионин Скрипал и дъщеря му все още са в болница с опасност за живота. Те бяха намерени на 4 март в безсъзнание на пейка в английския град Солсбъри. В тежко състояние е пожарникар, който е британски гражданин.






Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.