”Тръмп не е достоен да чисти и тоалетните на Обама”

stat
07:05  |  14 декември 2017 | По света / Редактор Виктор Стефанов /  
Тръмп набеди сенаторът демократ Кирстен Гилибранд, че била ”готова на всичко”, за да получи дарения Тръмп набеди сенаторът демократ Кирстен Гилибранд, че била ”готова на всичко”, за да получи дарения
Сн.: БТА

Доналд Тръмп не е достоен дори да чисти тоалетните на президентската библиотека на Барак Обама, нито да лъска обувките на Джордж Уокър Буш.
Това се казва в изключително остра редакционна статия срещу президента Доналд Тръмп на вестник "Ю Ес Ей тудей", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ю Ес Ей тудей" е единственият национален всекидневник в САЩ и е с един от най-високите тиражи в страната. Той обикновено е с по-умерен тон, но туит на Тръмп за сенаторка от Демократическата партия предизвика острата редакционна статия.

Под заглавие "Ще достигнат ли някога дъното низостите на Тръмп?" вестникът осъжда туита от вторник, в който Тръмп твърди, че сенаторката Кирстен Гилибранд неотдавна го е "умолявала за дарения за предизборната й кампания" и добавя, че тя била "готова на всичко", за да получи финансова подкрепа.

"С последния си туит, в който намеква, че американска сенаторка може да предлага сексуални услуги срещу предизборни дарения, президентът Тръмп показа, че е неадекватен да упражнява длъжността си. Стигането до дъното не спира един президент, който съумява да пада все по-ниско", пише в редакционната статия.

"Един президент, който на практика нарича сенаторката Кирстен Гилибранд уличница, не е достоен дори да чисти тоалетните на президентската библиотека на Обама, нито да лъска обувките на Джордж У. Буш", пише вестникът, споменавайки предшествениците на Тръмп от Демократическата и Републиканската партия.

В статията също се говори за множеството "лъжливи или неверни изказвания" на Доналд Тръмп - средно по 5,5 на ден по изчисления на в. "Вашингтон пост" - както и за коментарите му, които подхранват обществените разделения.

"Тук не става дума за политическите несъгласия, които имаме с всички президенти, нито за разочарованието ни от някои техни решения. Обама и Буш също са се проваляли в много отношения. Те са нарушавали свои обещания и са изричали лъжи, но благоприличието им никога не е било под съмнение", пише "Ю Ес Ей тудей".

"Затова пък Доналд Тръмп като човек е особено ужасен, а поведението му е отблъскващо", пише вестникът.




Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.