Шефът на „Сигма” остава в ареста

stat
18:09  |  1 август 2014 | Политика / Редактор Елица Петрова /  
Групата „Сигма” към столичната полиция е създадена през лятото на 1997 г. с цел опазване на обществения ред Групата „Сигма” към столичната полиция е създадена през лятото на 1997 г. с цел опазване на обществения ред
Сн.: Красимир Юскеселиев, Foton.bg

Специализираният съд остави в ареста началника на моторизирания отдел на МВР "Сигма" Ивайло Василев.
Той е обвинен за това, че е ръководил престъпна група за изнудване и вземане на подкупи.

 Заедно с него бяха задържани още шестима служители на "Сигма", които бяха пуснати с мерки за неотклонение парични гаранции.

Седмината бяха задържани в следобедните часове в сряда при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Решението може да се обжалва от Василев пред Специализирания апелативен съд.

Според събраните до момента доказателства престъпната структура е действала от януари 2013 г. Седмината служители на специализираното звено "Сигма" са изнудвали водачи на МПС да дават различни по размер подкупи, за да не бъдат санкционирани за извършени от тях нарушения на пътя.

В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства. До момента са разпитани деветима свидетели.

Групата „Сигма" към столичната полиция е създадена през лятото на 1997 г. Опазването на обществения ред е сред основните задачи на мотополицаите.
Издирването на престъпници, съпровождането им до съда или до летището при екстрадиции също са сред отговорностите на „Сигма".
Мотополицаите са придружавали и известния международен наркобос Сретен Йосич при екстрадирането му в Холандия през 2002 г.





Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.