Синдиците на КТБ подадоха иск за 234 млн. лв. от фирма

stat
12:06  |  23 ноември 2015 | Бизнес / Автор Георги Брандийски /  
За седмица синдиците, които вече са трима, са върнали в затворената банка 270 000 лв. За седмица синдиците, които вече са трима, са върнали в затворената банка 270 000 лв.

Иск за повече от 234 млн. лева са предявили синдиците на Корпоративна търговска банка, пише в седмичния им отчет.
Искът е представен пред Софийския градски съд, но заради банковата тайна не става ясно кое е дружеството, което трябва да плати сумата.

Сумата е рекордно висока спрямо предишни искове, предявени от синдиците на Корпоративна търговска банка.

В седмичния отчет е описано, че синдиците са предоставили на Софийска градска прокуратура оригинални документи за касови извлечения. Повече информация за клиента и за датите на направените транзакции обаче не се съобщава.

За седмица синдиците, които вече са трима, са върнали в затворената банка 270 000 лв. Изпратени са и уточняващи въпроси по информацията от международното разследване.

Както всяка седмица, така и този път синдиците в новия си състав са изпратили редица данни на НАП, БНБ, ДАНС и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Това е първият доклад, подписан от Кристи Маринова и Ангел Донов, които встъпиха на мястото на Росен Ангелчев като синдици. Лазар Илиев продължава да е синдик на КТБ.




Последно в Бизнес


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.