Йончева: Не работя за чужди служби, Борисов трябва да знае

stat
14:45  |  16 януари 2018 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Моята битка не е срещу г-н Добрев, заяви Елена Йончева Моята битка не е срещу г-н Добрев, заяви Елена Йончева

Не работя за български, нито за чужди служби, премиерът Борисов би трябвало да има такава информация, така Елена Йончева отговори на обвиненията на Делян Добрев
По-рано днес депутатът от ГЕРБ попита задочно колежката си от БСП дали изпълнява поръчки на хасковски бизнесмени и чужди служби.

"Не знам за кои трима бизнесмени говори. Ако смята, че има нещо нередно в общината, че продължава тази корупционна схема, която се практикуваше доскоро, да внесе сигнал и да даде публичност. Моята битка не е срещу г-н Добрев, а срещу тази система, която е направена. Ако той има някаква информация, че подобни схеми продължават със същите и други фирми, нека каже за какво става въпрос“, каза още Йончева на брифинг на левицата, цитирана от "Фокус".

„За пореден път станахме свидетели как български политик, народен представител, вместо да даде отговор на резонно поставените въпроси, интересуващи българското общество, които са на вниманието на българската прокуратура, опита по един недостоен начин да отклони общественото внимание с изключително погрешна посока“, добави пък колегата й Атанас Зафиров.

По думите му Добрев си е позволил да направи внушението, че Йончева работи за мистериозни български и чужди служби.

„Тук възниква големият въпрос, който искаме да зададем към премиера Борисов - дали е възлагал на българските служби подобна задача, целяща дискредитацията на Делян Добрев чрез Елена Йончева. Ако ли пък той не знае за такова нещо, значи ли това, че Добрев лъже и прави неистинни внушения или можеше би службите правят нещо зад гърба на премиера на републиката?", попита социалистът.

Твърденията на Добрев дойдоха, след като Йончева обяви, че ще сезира прокуратурата за това, че фирми, свързани с него, са спечелили обществени поръчки за 50 млн. лева. Той категорично отрече това, закани се да я съди, а днес контраатакува.

"Тя изпълнява ли поръчки на трима бизнесмени в Хасково, които са превзели хасковския кмет и той вече не е кмет на ГЕРБ? Един от тези бизнесмени стои на стола на кмета, включително физически – кметът стои на конферентната маса и в присъствието на двамата се викат общински служители и им се поставят задачи”

Г-жа Йончева, служител ли е на определени служби в България и в чужбина? Изпълнява ли поръчка за дискредитирането ми заради енергийни проекти, които има опасения, че не могат да се случат, ако аз съм председател на енергийната комисия в парламента?”.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Добрев vs. Йончева - пореден рунд, гарниран с шпионаж






Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.