Русия пред избори: 69% за Путин и храни на безценица

stat
14:40  |  17 март 2018 | По света / Автор Красимир Тодоров /  
Путин е безспорен победител на президентските избори утре Путин е безспорен победител на президентските избори утре
Сн.: Shutterstock

Последните прогнози на социолозите за утрешните президентски избори в Русия сочат безапелационна победа на действащия президент Владимир Путин.
. Единствено процентите, с които той ще победи се различават, но не много, в различните прогнози. Най-вероятно подадените гласове за действащия президент ще са 69%, съобщи телевизия „България он ер“.

Останалите седемкандидати ще си разпределят около 30%. На политическата сцена тази година се качи и дъщерята на бившия кмет на Санкт Петербург – Ксения Собчак, единствената жена, която е кандидат за поста. Въпреки това, в списъка липсва едно име, считано за най-голямата заплаха за настоящия държавен глава Владимир Путин – Алексей Навални. 

Опозиционерът не беше допуснат до изборите заради влязла в сила присъда срещу него. Самият той призова народа да бойкотира гласуването.

Междувременно поток от хранителни продукти се отправи към избирателните секции из цяла Русия. Доставките са част от подготовката за предстоящите президентски избори.  Те ще се продават с драстични намаления в деня на вота, за да привлекат възможно най-много гласоподаватели.

Очаква се кампанията да повиши изборната активност с между 2 и 5 процента. Някои смятат, че кампанията се опитва да направи гласуването по-честно. Други разкритикуваха движението, като заявиха, че е циничен опит да се увеличи преднината на настоящия президент Владимир Путин.




Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.