10 г. затвор за фермер, убил свой работник заради биволи

stat
09:44  |  15 януари 2018 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Присъдата подлежи на обжалване пред ВКС Присъдата подлежи на обжалване пред ВКС
Сн.: Shutterstock

Апелативният съд в Бургас потвърди 10-годишната ефективна присъда на 40-годишния Недялко Танев, който уби свой работник заради няколко бивола.
Танев, който е от София, но има ферма за отглеждане на биволи в созополското село Зидарово, е признат за виновен за убийството на 45-годишния Стоян Кръстев на 29 януари м.г. 

Във фаталния ден, около 4 часа сутринта, след като употребил алкохол, собственикът на фермата нахлул в къщата на пастира и го намушкал три пъти с нож в гърдите. До трагичния инцидент се стигнало след битов скандал за пари, които Стоян дължал на фермера. Недялко Танев обвинявал работника си и за това, че не полага грижи за стопанството му от биволи, като през зимата на 2016г./2017г. някои от животните измрели.

Известно време Стоян Кръстев работил и живеел със семейството си в стопанството на Танев в Зидарово, но недоволен от работата му той го уволнил и изгонил от имота си.

На първа инстанция делото е преминало по съкратената съдебна процедура, при която наложеното наказание от 15 години лишаване от свобода се редуцира с една трета или Недялко Танев е осъден на 10 години затвор, които да изтърпи при първоначален строг режим.

Танев е обжалвал присъдата си пред Апелативния съд в Бургас, който е преценил, че жалбата за неоснователна. Втората инстанция е намерила наказанието за справедливо, адекватно на степента на обществена опасност на деянието и дееца и достатъчно за преоценка на поведението от страна на самия подсъдим и даване на ясна равносметка за последиците от стореното.

Начинът на извършване на престъплението – през нощта, в дома на убития, където по същото време се е намирало малолетно дете, брутално и хладнокръвно, като акт на отмъщение и наказание за жертвата, го характеризира като изключително тежко.

Решението на апелативните магистрати подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок пред Върховния касационен съд.




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.