Британски депутат искал стерилизация на безработните

stat
12:10  |  17 януари 2018 | Политика / Редактор Димитър Михайлов /  
През изминалите години Бен Брадли коренно променил отношението си към безработните във Великобритания През изминалите години Бен Брадли коренно променил отношението си към безработните във Великобритания
Сн.: Shutterstock

Депутат от Консервативната партия се извини за коментара си в електронен блог,че „безработните, т.е. получаващи социални помощи, трябва да бъдат стерилизирани“.
Това съобщава лондонският ежедневник London Evening Standard, цитиран от "Фокус".

Бен Брадли, вицепредседател на младежката организация на „Торите“, заяви, че хората, живеещи на социални помощи, не трябва да имат деца, щом не могат да си го позволят, като за целта той предложи те да бъдат стерилизирани (кастрирани).

Депутатът от Мансфийлд, на 28 години, се изказа в подкрепа на ограничаване на социалните помощи и предположи, че не е далеч времето, когато Великобритания „ще се дави в океан от безработни прахосници“.

След като коментарите му бяха забелязани от левичарски политически опоненти, те бяха изтрити.

„Извинявам се, но броят на децата, които ще имате си е ваш избор: ако не можете да си ги позволите, просто не ги правете! Кастрацията е безплатна“, написа Брадли.

„Има семейства, които нямат работен ден през животите си, имат по пет деца, а останалите от нас имат по едно или две и това означава, че няма да мине много време преди да се давим в океан от безработни прахосници, на които плащаме издръжката!", констатира той.

Брадли заяви, че е пораснал от 2012 година, когато е коментирал в блога и че съжалява за това.

„Извинявам се за тези публикации. Времето, прекарано в политиката, ми позволи да съзрея и да разбера, че този език не е подходящ“, декларира депутатът.

Политическите опоненти на „Торите“, в лицето на Кет Смит, експерт по въпросите на младежта, казват: „Тези отвратителни коментари разкриват срамното отношение на Консерваторите към безработните.Това, че те идват от човек, който Тереза Мей посочи като вицепредседател на своята партия говори много. Партията на наглеците е жива и в добро здраве“. Превод и редакция: Иван Христов © 2018 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.