Сидеров: Намеците за нестабилност са неверни

stat
10:20  |  11 януари 2018 | Политика / Редактор Таня Тодорова /  
Волен Сидеров в парламента Волен Сидеров в парламента
Сн.: БТА

По време на Председателството България ще покаже, че управлението е стабилно и намеците за нестабилност не са верни, заяви Волен Сидеров.
Различие, което придава многообразие, не води до разцепление, посочи председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров в декларация от името на групата при откриването на третата пленарна сесия.

„Започваме Председателството с едно невиждано до момента управление - през целия Преход до днес патриотични формации не са участвали във властта“, посочи той.

„Убеден съм, че Председателството ще завърши с убеждението, че в България патриотичните формации са надежден партньор“, заяви Волен Сидеров.

11 януари трябва да бъде отбелязан като исторически ден, защото ние сме председатели на Европа, каза Сидеров.
Днес започваме председателството на ЕС с едно невиждано до момента управление с участието на патриотични формации, отбеляза той. Следващото домакинство ще бъде на Австрия, където Партията на свободата, аналогична на "Обединени патриоти", е вече в изпълнителната власт, добави Сидеров.

По думите му светът се е променил от 2007 г. насам и това се вижда ясно - неолибералната алтернатива отстъпва за сметка на консервативните идеи, които се изразяват и от "Обединени патриоти", и от дясноцентриските партии.

Обединените патриоти сме системна, а не антисистемна партия, категоричен беше Сидеров.

България ще покаже по време на това домакинство, че управлението е стабилно, заяви той. Председателството ще премине и завърши с твърдото убеждение на нашите европейски партньори, че в България патриотичните формации са надежден и стабилен политически партньор, смята Сидеров.

По думите му това завинаги ще преиначи представата за подобни политически формации, които досега са били с клеймо "антисистемни и нежелани". Той отбеляза, че този процес върви в цяла Европа и България е в крачка с тези тенденции.

Сидеров посочи, че във вътрешен план през изминалата година управляващата коалиция е показала, че може да се работи за стандарта на българите. Бяха направени десетки нормативни промени, които доведоха до облекчение на българския бизнес, той отговори като повиши средно с около 10 процента доходите на своите служители, отбеляза Сидеров.

Не беше се случвало и 824 000 бълари да получат увеличение на пенсиите едновременно, може да не е голямо, но се чувства, каза още той. Сидеров отбеляза още увеличението на заплатите в учителската гилдия и на военнослужещите.

Патриотите сме гаранция, че тази линия на поведение ще продължи, посочи той.
В момента България играе една балансирана роля и в региона на Балканите и в европейски план, и като връзка между неевропейски и европейски държави и смятам, че по-добра позиция България до момента не е имала, заяви Волен Сидеров.

Нека обръщаме по-малко внимание на поръчкови и интригантски писания в наши и чужди медии, които ни зареждат с негативизъм и мазохизъм, призова той.
Бог да пази България, която днес пази цяла Европа, завърши изказването си Сидеров.




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.