Делян Добрев: Може да сменим Сидеров с Марешки

stat
08:52  |  23 февруари 2018 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Напрежението е в Патриотите, не в ГЕРБ, смята Делян Добрев Напрежението е в Патриотите, не в ГЕРБ, смята Делян Добрев
Сн.: Bulphoto

Хипотетично депутати от "Атака" могат да бъдат заместени с друга подобна по размер парламентарна група – тази на Марешки, заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.
Така той коментира острото изказване на лидера на "Атака" Волен Сидеров, който нападна вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов - негови партньори в "Обединени патриоти", и председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Не е работа на Симеонов да разсъждава върху работата на парламентарната група. Ако иска да я оглавява - да заповяда, аз мога да отида на негово място. И всеки да си гледа работата. Ако той иска да менторства и да казва какво трябва да се случва навсякъде, това не е правилно", каза Сидеров пред партийната си телевизия "Алфа".

„Ние влязохме в тази управляваща коалиция да вдигаме стандарта на българите, а не да се грижим откъде ще мине лифтът и фирмата офшорна с Георгиус Георгиу от Кипър, назначен да прикрива истинския собственик, дето в крайна сметка Борисов му каза името - Цеко. Айде моля ви се, ако обичате, колеги в изпълнителната власт, главно към двамата вицепремиери се обръщам, да отклоним поглед от лифтовете, плажовете дискотеките, пинакотеките и да почнем да мислим за прехраната на българина", призова още лидерът на "Атака". 

На въпрос какво ще стане, ако Сидеров откаже подкрепа на правителството, Добрев отговори тази сутрин пред Нова телевизия, че погледнато математически броят на атакистите е приблизително равен на тези на "Воля" на Веселин Марешки, които също подкрепят кабинета. 

„Това, което чуваме, звучи като напрежение вътре в Патриотичния фронт, а не като напрежение между Обединени патриоти и ГЕРБ. „Ако има напрежение то трябва да се обсъжда в рамките на коалиционния съвет”, каза още Добрев. 

Според него напрежението между трите патриотични формации не се пренася върху ГЕРБ, но според аналиизатори този пореден трус в управляващата коалиция е показателен за натрупващото се напрежение. 

По-късно днес в парламента започна извънредна среща между ГЕРБ и "Обединени патриоти".


Обединени патриоти все повече играят соло >>




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.