Обсъждат вота на недоверие извънредно на 23 януари

stat
09:35  |  18 януари 2018 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Само БСП и ДПС ще подкрепят вота на недоворие Само БСП и ДПС ще подкрепят вота на недоворие
Сн.: БТА

На извънредно заседание във вторник - 23 януари, ще се проведат дебатите по внесения от БСП вот на недоверие към кабинета "Борисов 3".
Предложението бе прието тази сутрин в пленарната зала със 182 гласа „за“, 1 „против“ и 2 „въздържал се“. Разискванията ще започнат от 13 часа, приеха още депутатите.

По правилник до 24 часа след края на дебатите трябва да се проведе и гласуването. За да е успешен един вот, са нужни най-малко 121 гласа, но опозицията не разполага с толкова.

Вчера социалистите внесоха в деловодството на Народното събрание червена папка с 10 страници мотиви за вот на недоверие срещу правителството заради провал в политиката по противодействие на корупцията. В тях от левицата посочват няколко конкретни примера, като ремонта на НДК, Суджукгейт, Хасковогейт, Националната програма за енергийна ефективност и други.

От ГЕРБ обаче отвърнаха, че вотът е обречен на загуба, защото от БСП само "разтягат локуми" за корупцията, но нямат конкретни факти. Според управляващата партия това е сериозна политическа грешка, която ще има своите последствия, но целта била да показват Корнелия Нинова по новините.

Единствено от ДПС заявиха, че ще подкрепят вота на недоверие, но със свои мотиви. Това стана, след като от БСП се отметнаха от уговорката с тях да го внесат заедно заради думите на Ахмед Доган, че няма опозиционна партия, която да е готова да управлява в момента.

Твърде много различия има между ДПС и БСП, ние сме партии с различна политическа физиономия - това е безспорен факт, коментира тази сутрин депутатът Йордан Цонев.





Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.