Експерт: КСНС не каза каква отбрана е целта ни

stat
08:00  |  10 януари 2018 | Политика / Редактор Виктор Стефанов /  
КСНС при президента излезе с общи позиции за европейската отбрана КСНС при президента излезе с общи позиции за европейската отбрана
Сн.: БТА

Към каква отбрана ще се стреми България, какви военни способности ще изгражда. Това не разбрахме от провелия се вчера КСНС при президента.
Само за военни действия ли ще се използва армията или, както виждаме вече, и съвместно с МВР в охрана на границата, в антитерористични дейности, в залавяне на опасни престъпници. Това заяви по БНР Йордан Божилов – председател на Софийския форум за сигурност.

По думите му, тези неща все още не са намерили решение и тепърва ще се дискутират.

Какво реши КСНС за общата европейска отбрана и България >>

Това заседание на КСНС не произведе някакви новини, освен тази, че представителите на различните партии са се обединили около няколко ключови послания. Това, че България трябва да работи активно за европейската отбрана, че трябва да се направят дългосрочни планове за модернизацията на армията и че трябва да работим за интегрирането на Западните Балкани, обобщи експертът.

В документа, който беше представен – становището на Консултативния съвет, я няма тази конкретика, която бихме очаквали, а именно към каква точно европейска отбрана България ще се стреми и като председател на ЕС ще отстоява, отбеляза Божилов.

Интересът на България е да се развива силна и всеобхватна европейска отбрана, тъй като ние сме на границата на ЕС и на практика изпитваме най-сериозно съчетание на рискове и заплахи, заключи той. 





Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.