Мъж ще лежи осем месеца в затвора за домашно насилие

stat
14:44  |  21 март 2018 | Общество / Автор Калина Петрова /  
Велков е извършил актове на психическо и емоционално насилие спрямо А.К., след като му е било забранено да приближава жилището й Велков е извършил актове на психическо и емоционално насилие спрямо А.К., след като му е било забранено да приближава жилището й

Белин Велков ще лежи осем месеца в затвора за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие и отправена закана с убийство.
Велков бе осъден по споразумение със Софийска районна прокуратура.

На 01.09.2017 г., в София Велков се заканил на А. К. с убийство – заплашил я с думите: „Днес ще те пребия, изнасиля и убия….и ще те излежа“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му.

Същият ден при условията на продължавано престъпление (с две отделни деяния), той не изпълнил издадени от съда заповед за защита от домашно насилие и заповед за незабавна защита. Велков е извършил актове на психическо и емоционално насилие спрямо А.К., след като му е било забранено да приближава жилището й на разстояние по-малко от 100 метра. 

За изброените престъпления на Велков е определено едно общо (най-тежко) наказание „лишаване от свобода“ за срок от осем месеца, при първоначален общ режим.




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.