UK лекари до Мей: Пациентите ни мрат по коридорите на Спешно

stat
17:45  |  11 януари 2018 | По света / Редактор Димитър Михайлов /  
Спешните отделения на повечето британки болници изпитват недостиг на средства и се задъхват от работа Спешните отделения на повечето британки болници изпитват недостиг на средства и се задъхват от работа
Сн.: Shutterstock

Лекари от 68 британски болници се оплакаха на премиера Тереза Мей, че техни пациенти умират по коридорите на претоварените спешни отделения.
В писмо с вчерашна дата, публикувано онлайн от службата, лекарите от травматологични и спешни отделения заявяват, че са "много загрижени за сигурността на своите пациенти", предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Настоящото равнище на компромиси със сигурността е понякога недопустимо въпреки максималните усилия на персонала", казват те и подчертават, че Националната здравна служба изпитва "остър и хроничен недостиг на средства".

Докторите информират Мей, че се случва да третират по над 120 пациенти дневно по коридорите, като някои умират преждевременно.

Екипи за спешна помощ имат понякога по повече от 50 пациенти, чакащи за свободно легло, а други спят във временно пригодени помещения, пише в писмото.

Националната здравна служба в Обединеното кралство, повечето от чиито услуги са все още безплатни, е в центъра на разгорещени политически спорове за нейното финансиране и приватизацията на услугите.
Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.