Депутат и журналист в спор за доброволната военна служба

stat
09:49  |  17 януари 2018 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /  
Юлиян Ангелов от Патриотите е инициатор на идеята Юлиян Ангелов от Патриотите е инициатор на идеята
Сн.: bTV Media Group

Депутатът от Обединени патриоти Юлиан Ангелов, инициатор на идеята за доброволна военна служба, спори в ефир със спортния журналист Едуард Папазян нужна ли е тя
Вчера военният министър Красимир Каракачанов обяви, че има уверения от премиера и от парламента, че ще подкрепят предложението за въвеждане на доброволна военна служба.

„Това е част от програмата на Обединени патриоти, според които е редно българската държава да бъде защитавана от българската армия. Това може да са млади хора, които имат желание и отговарят на психическите и физическите изисквания”, коментира Ангелов в сутрешния блок на bTV.

„Доброволната военна служба е като Обединени патриоти, оксиморон някакъв. И сега имаме доброволна платена служба, защо му трябва, освен да показва някаква дейност, да казва, че ще прави нещо, което вече съществува. Ако каже, че ще връща задължителната наборна, веднага ще кажа, че това е най-голямата тъпотия, която може да направи”, коментира Папазян.

"В момента имаме 5500 души недокомплект в българската армия, трябва да направим нещо. Говорим доброволната военна служба да е между 6 и 9 месеца. В момента договорите на професионалните войници са минимум за 3 години", отвърна Ангелов.

На това журналистът отговори:

"Направете договорите на професионалните войници 6 месеца и направете хора на заплата".

Изискванията за професионални войници са много големи, коментира депутатът.

„А вие очаквате тези с по-малките изисквания да защитават държавата?”, попита Папазян.







Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.