КРЪСТОСАН ОГЪН

Да се саморазпусне ли ВСС?

След поредицата от публични скандали, които произведе съставът на настоящия ВСС, той повече не може да се ползва с доверието ни. Серията от скандали, които създадоха настоящите членове на ВСС, затвърди усещането, че кадровият орган на съдебната система не може да изпълнява функциите си, които са му поверени по закон. Членовете на съвета се занимават с конфликти помежду си, с които не решават нито един от важните въпроси за обществото.
- Цветан Цветанов
председател на ПГ на ГЕРБ -
В акт на върхово безочие управляващите търсят с кого да си измият ръцете за доклада на ЕК и да спасят Цацаров. Очевидно не са успели да постигнат достатъчно редакции в текста на доклада на ЕК и се провалиха в опита с предварителното му манипулативно представяне за позитивен. И сега очевидно трябва да се посочат виновните. Това са ВСС (и конкретно тези, които правят скандали в него, като се обаждат) и предходният министър на правосъдието (т. е. аз). - Христо Иванов
ексминистър на правосъдието -

25%
гласували: 324
75%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

20 април 2017

Върховният касационен съд осъди бившата шефка на Софийски градски съд Владимира Янева на 1 г. затвор условно с 3-годишен изпитателен срок по делото "Червеи". Наложена й беше й глоба от 1000 лева.


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.