КРЪСТОСАН ОГЪН

Има ли решение проблемът с АЕЦ "Белене"

Малко известен факт е,че страната ни трябва да плаща по 167 000 евро след връчването на присъдата по арбитражното дело. Страната ни трябва да плати не оповестените 550 млн. евро, а сума възлизаща на над 800 млн. евро., тъй като трябва да се платят и разходите по адвокатска кантора и съпътстващите дейности от страна на Министерство на енергетиката. Решението в случая е или по най-бързия начин държавата да започне изграждане на атомна централа в Белене, или площадката и проектът да бъдат обявени чрез публични процедури на търг.
- Румен Петков
Зам.-председател на АБВ
-
Дайте ми месец врем е, търпеливо да намерим решение. Вече никой не може да я каже точно каква е сумата като теглим чертата, защото всеки ден се начисляват тези пари. 2006 г., когато са се пазарили и са подписвали договорите да са го направили така, че да са го построили. Това казвам на моите опоненти, щом са спали до 2009 г. и всичко дойде при мен, сега ще мълчат и ще ме гледат как се мъча да намеря най-правилното решение. Това е истината, друга няма. - Бойко Борисов
премиер
-

75%
гласували: 56
25%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

2 март 2018 г.

Депутатите възложиха на министъра на енергетиката до 30 юни 2018 г. да внесе конкретни предложения, какви са възможностите за реализация на активите по проекта за АЕЦ "Белене".


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.