КРЪСТОСАН ОГЪН

По-сигурно ли е в България сред предаването на Абдуллах Бююк на Турция

Има преценка на службите, че Абдуллах Бююк заплашва националната сигурност... Бююк влиза в България в началото на февруари с невалидни документи... Следващите процедури са извеждане на лицето, защото то пребивава незаконно...
Българският съд е отказал екстрадирането му (в Турция, по-рано), защото не е имало доказателства за негово участие в тероризъм, пране на пари и други престъпления.
Той е подал документи за бежанец... После сам се отказва от молбата си и от април досега е в България без валиден документ и без желание да уреди статута си. Поискал е политическо убежище, то е отказано.
- Румяна Бъчварова, настоящ вътрешен министър на България -
На ГКПП „Капитан Андреево“, Капъкуле нагледно беше показано, че ние вече сме включени в сегашните вътрешни проблеми на Турция. Бяхме подложени на един вид стрес-тест и не го издържахме, със съжаление го казвам.
И резултатът засега е един на нула за ердогановистите, също гюленистите. Но това се изписа на наша сметка. Фактурата неизбежно я плащаме ние. Най-малкото от гледна точка на морал, на съвест, на гражданско общество, на международен престиж, разбира се.
- Георги Димов, бивш генерален консул на България в Одрин -

10%
гласували: 371
90%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

17 април 2017

В страната противниците на референдума протестират.


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.