КРЪСТОСАН ОГЪН

За климатичните промени и величието

За да изпълня своя официален дълг да защитя Америка и нейните граждани, САЩ ще се оттеглят от Парижкото споразумение за климата... Считано от днес, Съединените щати спират да прилагат необвързващото Парижко споразумение, чиято цел е други страни да получат икономически предимства...
...Аз бях избран, за да представям гражданите на Питсбърг, не на Париж. Време е да поставим Йънгстаун (Охайо), Детройт (Мичиган) и Питсбърг (Пенсилвания) заедно с много, много други места в нашата велика страна по-напред от Париж, Франция. Време е да направим Америка отново велика.
- Доналд Тръмп, президент на САЩ, към американците -
Светът вярва във вас. Знам, че вие сте много велика страна, че Съединените щати бяха основани, за да триумфират навсякъде свободата, истината, разумът против невежеството и мракобесието.
Но не се залъгвайте. За климата няма план Б, защото няма планета Б. И да, ние ще продължим.
Към всички учени, инженери, предприемачи, ангажирани граждани, които решението на президента на Съединените щати разочарова, искам да кажа това: Вие ще намерите във Франция второ отечество... Нека направим нашата планета отново велика. - Еманюел Макрон, президент на Франция, към американците -

22%
гласували: 474
78%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

13 март 2018 г.

Доналд Тръмп уволни държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън, като на негово място постави директора на ЦРУ Майк Помпейо.


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.