КРЪСТОСАН ОГЪН

Беше ли вотът на недоверие подплътен със сериозни мотиви

Оглушителното отсъствие на Борисов е самопризнание за вина за корупцията. Така вотът приключи, преди да е започнал. Рано или късно, който краде от хората, ще лежи в затвора и България ще стане нормална държава. Краде се, купува се послушание и мълчание. Ако не искаш да бъдеш купен - бият. Усъвършенстват се, модернизират се, защото светът се модернизира. Помните ли как Бойко Борисов управляваше митниците преди години? Простичко – с телефони.
Управляващите ще се опитат да отнемат на БСП да бъде водач на борбата с корупцията, но ние няма да го позволим.
Ние имахме възможност да станем част от корупцията - ние не искаме да споделяме с тях трапезата. Искаме да сменим модела, 28-годишния модел на управление на България.
- Корнелия Нинова
председател на БСП -
Мотивите на БСП за вота на недоверие са несериозни. Самите мотиви на червените не бяха конкретни, те бяха базирани на статии и социологически проучвания. Затова и дебатът бе безинтересен. Когато колегите тръгнаха да говорят хронологично от началото на прехода, тогава пък колегите от БСП се дразнеха и използваха процедурни хватки.
С борбата срещу корупцията трябва да се ангажират не само институциите, но и обществото - всеки гражданин трябва да проявява нетърпимост. Корупцията е бич, който не се среща само в България, а ГЕРБ никога не са отричали, че има корупция.
Когато лице има данни за корупция, то не трябва да "развява" този сигнал по медиите, а да подаде сигнал в прокуратурата, където да протече разследване и да се предприемат съответните мерки. - Цвета Караянчева
председател на Народното събрание -

61%
гласували: 119
39%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

25 януари 2018

Не мина исканият от БСП вот на недоверие към правителството. „За“ гласуваха 103 народни представители, „против“ – 131, „въздържал се“ - 0.


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.