КРЪСТОСАН ОГЪН

За позицията на България и "Южен поток"

Аз внимателно наблюдавах това, което по новините видяхме от Турция – беше фиксирана само България, предполагам, понеже е най-обичана от страна на Русия в региона, като партньор. Така си го обяснявам. Не беше посочена нито Австрия, нито Унгария, нито Словения, нито Сърбия, бяхме посочени само българите, което означава, че или сме най-важни, или сме най-обичани, или сме най-стриктни по спазването на европейските правила – аз така го разчитам, за което съм благодарен, че е отчетено от всички страни. Нашето правителство заслужава тази оценка.
- Бойко Борисов
министър-председател -
Постоянно чувам - ние сме малка страна, какво можем да направим сами. Тази позиция не е особено продуктивна. В същия ЕС има страни, които са абсолютно съпоставими с България и по размер, и по икономическа мощ, и по политическо значение. Те обаче намират в себе си сили за отстояване на своите национални интереси. Тук обаче не достига едно нещо и то е политическата воля. Никой не дава просто така от небето подаръци като "Южен поток". Някой предлагал ли е нещо подобно на България като "Южен поток"? Когато се предостави подобен щастлив случай или щастливо развитие на събитията, трябва да се бориш за него. - Юрий Исаков
посланик на Русия в България -

33%
гласували: 795
67%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

19 януари 2017 г.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подписа със сръбския си колега - Александър Антич, меморандум за междусистемната газова връзка със Сърбия.


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.