0

Кръстосан огънПоругаването на паметна плоча на Каймакчалан

Плочата (за българските воини на Каймак-чалан) е незаконно поставена и очакваме от нашите приятели от България да почитат международно признатите процедури за поставяне на паметни плочи.
Очакваме институциите да обезсърчат всички, които поставят паметни плочи на територията на друга държава и които впоследствие могат да бъдат акт на насилие или да предизвикват негативни чувства у гражданите.
... Конфликтите и жертвите от миналото на която и да било страна трябва да бъдат мотив за по-засилено сътрудничество в региона и общи усилия за интеграция в Европейския съюз.
- Министерство на външните работи на Рeпублика Македония, официално съобщение -
Това да чупят с чукове паметници български - ще имат много неприятни срещи след това. И тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат. Защото ние не чакахме никой да ни поиска помощ от Македония - изпратихме и пожарна, и води, и храни, и всички македонци бяха доволни от това, с което България им помогна.
И това ли заслужава българинът? Че ние се отнасяме братски към тях, а да излезе този и да троши плочата. Това подпомага ли нашата дружба? Подпомага ли интеграцията на Македония в Европейския съюз? Ми утре ние трябва да гласуваме за тях... - Бойко Борисов, министър-председател на Република България -

5%
гласували: 394
95%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

2 февруари 2017

САЩ, Канада, Германия, Франция, Белгия и Холандия разкритикуваха решението на румънското правителство за декриминализиране на някои корупционни нарушения.


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.