0

Кръстосан огънЗа европейската сигурност

Алиансът трябва да се противопостави на Русия и да даде на Украйна оръжия, за да се отбранява. НАТО трябва да направи всичко необходимо за защита на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Освен това ще разположим и американска бронирана бригада от близо 4200 военнослужещи за постоянно в Източна Европа през февруари догодина. Изправени сме пред една надигаща се Русия и агресивното й поведение, което представлява предизвикателство за международните правила.


- генерал Къртис Скапароти
върховен главнокомандващ на обединените въоръжени сили на НАТО в Европа
-
Военното сътрудничество на Русия с НАТО и ЕС е замразено не по наша вина. Положението в областта на европейската сигурност е плачевно. Против Русия се води твърда и безкомпромисна информационна война. Звучат заявления за заплаха от страна на Москва към европейските държави, за необходимост от военно сдържане на нашата страна.
Като обосновка на такива действия се тиражира абсурдната теза, че Русия, видите ли, се е доближила до натовския праг. Общо взето всичко е обърнато надолу с главата.
- Сергей Шойгу
Министър на отбраната на Русия
-

11%
гласували: 2349
89%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

27 декември 2017

Размяна на затворници. Властите в Киев освободиха 233 души, от самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики бяха освободени 73 пленници.


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.