Герхард Шрьодер ще работи в ”Роснефт” без пари

Последно обновяване: 11:21 | 23 януари 2018
Сн.: Getty Images/Guliver Photos
Герхард Шрьодер се отказа от заплата в ”Роснефт”
Бившият канцлер на Германия Герхард Шрьодер, който оглави Съвета на директорите на "Роснефт", се е отказал от полагащото му се възнаграждение. stat
Това съобщи главният изпълнителен директор на руската компания Игор Сечин, цитиран от ТАСС.

Всеки член на Съвета на директорите получава по 500 000 долара годишно, а председателят взима още 50 000 долара допълнително. Подобни са и сумите, които получават на същите позиции работещите в "Газпром" висши мениджъри. Заплащането на Алексей Милер например официално е 551 000 долара годишно, но без бонусите в края на годината.

Сумата не е най-високото заплащане на висш мениджър в Русия. например, шефът на "Уралкалий" Сергей Чемезов получава 1 милион долара официално за година. А председателят на съвета на директорите на "Норникел" взима по 1.12 милиона долара годишно.

Отказът на Шрьодер от възнаграждението не е свързан със санкциите срещу Русия. Според експерти, така бившият канцлер не иска да дава повод на германски политици да го критикуват, че получава пари от Русия. Известно е и негативното мнение на Ангела Меркел при заемането на поста в "Роснефт" от Шрьодер.

Но въпреки това той не се е отказал от парите, които взима като председател на Съвета на директорите на компанията, която строи "Северен поток-2" - Nord Stream AG.


ГласувайКРЪСТОСАН ОГЪН

Кой е спасил българските евреи?


Мария Захарова, говорител на МВнР на Русия
Екатерина Захариева, министър на външните работи на България
24%
гласували: 582
76%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

19 март 2018 г.

Над 55 млн. руснаци гласуваха за действащия президент Владимир Путин на изборите в Русия на 18 март. Той печели 4-и мандат със 76,67% от гласовете.


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.