КРЪСТОСАН ОГЪН

Доколко е грешна Панама

Панама е последният крупен укривател, който все още позволява офшорни активи да бъдат скривани от данъчните и правоохранителните органи... Панама не е изпълнила поетите от нея задължения да се придържа към международните стандарти на прозрачност.
Панама трябва да приведе в ред делата си и неотложно да внедри тези стандарти.
- Анхел Гурия, генерален секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие -
Ние няма да приемем Панама да бъде използвана като изкупителна жертва. Всяка държава трябва да задължава своите граждани и компании да зачитат нейните закони и правила...
Панама се промени и властите й провеждат важни реформи, които световната общност не може да пренебрегва. Панама е готова да сътрудничи с всички държави, които поискат. - Алваро Алеман, министър при администрацията на президента на Панама -

34%
гласували: 83
66%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

9 май 2016

Милионите изтекли "Панамски документи" стават достъпни за обществеността от днес, 9 май. Базата данни съдържа информация за над 200 000 дружества, тръстове и фондации, регистрирани в 21 данъчни убежища.
Разследване сочи, че Нова Зеландия е в центъра на сложна мрежа от фиктивни компании и тръстове, използвани от богати латиноамериканци за трансфер на пари.


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.