0

Кръстосан огънРусия, която използва всички възможности

Русия използва всичките си държавни органи и власти, за да прокарва външната си политика зад граница по все по-агресивни начини, включително чрез пропаганда, шпионаж, подривни действия и кибератаки. Голяма част от нейните действия в сферата на киберзаплахите остават извън полезрение. Руският шпионаж представляваше заплаха и по-рано в течение на десетилетия. Различното днес е, че тя има все повече средства на свое разположение.
- Ендрю Паркър
шеф на МИ5 -
Тези думи не отговарят на действителността, ние не можем да се съгласим с тях. Разсъжденията за кибератаките ние неведнъж сме коментирали. Докато някой не приведе някакви доказателства, всякакви заявления – били те на шефа на МИ5, били на вицепрезидента на САЩ или на други отговорни лица – ние ще смятаме за голословни и необосновани. - Дмитрий Песков
прессекретар на президента на Русия -

17%
гласували: 521
83%

Цялата хронологияХРОНОЛОГИЯ

8 ноември 2016

Външни министри и висши дипломати от 9 страни в НАТО (Естония, Литва, Полша, Румъния и Словакия и на висши дипломати от България, Латвия, Унгария и Чехия) подчертаха на среща в Букурещ важността на укрепването на източния фланг на алианса.


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.