Продават 27% в ТЕЦ Марица Изток 3

stat
17:01  |  19 март 2010 | Бизнес / Автор Георги Брандийски /  
Повечето от мерките срещу кризата, предложени от министерството на икономиката не струват пари, заяви Трайчо Трайков Повечето от мерките срещу кризата, предложени от министерството на икономиката не струват пари, заяви Трайчо Трайков
Сн.: БГНЕС

Министърът на икономиката Трайчо Трайков съобщи, че се обмисля предоставянето на инвеститори на миноритарния дял в ТЕЦ "Енел Марица Изток 3", предаде БТА.

Държавата притежава в ЕЦ " Енел Марица Изток 3" 27% които са собственост на НЕК. Ръководството "Енел" съобщи в четвъртък, че планира да продаде мажоритарния дял на компанията . Министър Трайков заяви в отговор на въпрос, че към ТЕЦ "Енел Марица Изток 3" има интерес от страна на голяма европейска корпорация.

Знаем за намеренията на "Енел", те са координирани с нас и знаем, че разговорите на компанията с възможен инвеститор са в доста напреднала фаза, допълни министърът. Трайков даде пресконференция след срещата си със заместник-директора на Международната енергийна агенция Ричард Джоунс.

Антикризисните мерки, които е предложило икономическото министерство, са свързани с възможността за подобряване на бизнес средата. Повечето от мерките срещу кризата, предложени от министерството на икономиката не струват пари, а са свързани с подобряването на процесите - например промени в трудовото законодателство, които да направят пазара по-гъвкав, допълни още министър Трайков. Той отказа да конкретизира мерките, преди те да са в окончателен вид и да бъдат представени на Тристранния съвет.




Последно в Бизнес


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.