”Мозъкът” на атентата срещу Алексей Петров болен от хепатит

stat
11:39  |  9 февруари 2016 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
47-годишният Роман Логвиненко поиска от съда да бъде пуснат от ареста 47-годишният Роман Логвиненко поиска от съда да бъде пуснат от ареста
Сн.: БГНЕС

Софийският апелативен съд ще реши на 16 февруари дали да пусне от ареста Роман Логвиненко, който беше задържан като организатор на атентата срещу Алексей Петров
На 29 октомври м.г. бронираният "Мерцедес" на Алексей Петров беше обстрелван с два гранатомета от двама души в столичния квартал "Кръстова вада". Петров оцеля невредим, след като снарядите не се взривиха.

На 2 февруари т.г. бе съобщено, че Софийската градска прокуратура е привлякла 47-годишния украинец Роман Логвиненко като организатор на престъплението, както и трима негови съграждани Артьом Темпински, Максим Чорни и Йевен Балков. Софийският градски съд остави Логвиненко за постоянно в ареста. Украинецът е с дългогодишен бизнес в България, има адрес в Пловдив и български ЕГН.

Днес Софийският апелативен съд трябваше да разгледа мярката за неотклонение на чужденеца, но решението бе отложено за 16 февруари, предаде БТА.

Дотогава трябва да бъде изготвена съдебно-медицинска експертиза, която въз основа на документите, представени пред магистратите днес и медицински преглед, да даде заключение за актуалното здравословно състояние на Логвиненко.

По данни на защитата, украинецът страда от Хепатит С и има още здравословни проблеми, които не могат да бъдат лекувани в ареста. Адвокатите представиха медицински експертизи, които обаче са на руски език и трябва да бъдат преведени.

Адвокатът на Логвиненко Владимир Манолов отказа да коментира по същество обвиненията срещу клиента си, но коментира изявленията на прокуратурата, че това е едно от най-професионалните престъпления, разкрити от началото на прехода, предаде БНР.

"Чувал съм и други пресконференции - по делото за кечерите и по делото за Масларова, спомняте ли си какво стана? За материалите не мога да коментирам. Прокуратурата подхожда много библейски, с двама свидетели става всяко дело. Има двама свидетели. Дали са убедителни, ще се преценява в по-късен момент", заяви защитникът.

Същевременно Интерпол продължава да издирва с червена бюлетина Темпински, Максим Чорни и Йевен Балков. Тримата са обвинени задочно като помагачи на Логвиненко, а според разследващите Чорни и Балков са стрелците по Алексей Петров.






Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.