Йорданов: Става тревожно натрупване на тежки престъпления

stat
12:58  |  8 януари 2018 | Общество / Автор Калина Петрова /  
Емануил Йорданов изключи политически мотив във връзка със зачестилите убийства Емануил Йорданов изключи политически мотив във връзка със зачестилите убийства
Сн.: Bulphoto

„Става тревожно натрупване на тежки престъпления. Трябва категорично да се вземат мерки".
Това заяви за Дир.бг бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов по повод поредния показен разстрел на бизнесмена Петър Христов тази сутрин. 

Запитан случайно ли е това натрупване на криминални престъпления и имат ли те връзка с Европредседателството, което предстои да поемем официално на 11 януари тази година, Йорданов не съзря политически мотив. Той заяви: 

"Възможни са две версии едната е за случайно натрупване на подобни тежки престъпления, а другата е за тенденция,. Но за тенденция може да се потвърди като се види какво ще се случи в близкия месец. Що се отнася това да е свързано с Европредседателството, мисля, че това трябва да бъде изключено категорично. В България са правени опити да се свързват тежки престъпления с определени политически събития, но никога не е била открита подобна връзка". 

Помолен да коментира, че това убийство е знаково и посред бял ден, на Петър Христов е било предлагано да стане депутат, появиха се и версии, че той е човекът, който е свързал един от свидетелите по "Наглите" с полицията, Йорданов заяви: 

"Трудно е да се говори в началото преди да има каквато и да е информация. Припомнете си, че само преди дни, когато бе извършено тежкото убийство в Нови Искър, се появиха какви ли не версии и някои от тях се оказаха спекулативни. Така че рано е за прогнози, би трябвало да изчакаме компетентните органи да си свършат работата и едва тогава да коментираме при наличието на по-обилна информация". 

Според Йорданов обикновено при такива случаи мотивите са свързани с неуредени финансови отношения.

Дир.бг припомня,  че тази сутрин минути след 10 часа бе прострелян бизнесменът Петър Христов, собственик на компания за млечни продукти "Лактима ЕАД". Той бе прострелян на ул."Ралевица" в София, където именно се намира седалището на фирмата. Мъжът е прострелян в гърдите, откаран е в болница от личния си шофьор, където е починал. 




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.