Ердоган: Контролираме 3/4 от Африн

stat
20:41  |  16 март 2018 | По света / Редактор Георги Брандийски /  
Турската армия започна на 20 януари операцията ”Маслинова клонка” в района на град Африн Турската армия започна на 20 януари операцията ”Маслинова клонка” в района на град Африн
Сн.: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция контролира три четвърти от територията в района на сирийския град Африн.
Досега сме поели контрола над три четвърти от територията в района на Африн, посочи Ердоган на конгрес на неговата управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в североизточния окръг Ерзурум.

Той съобщи, че турските въоръжени сили са прочистили от терористи 1320 кв. км. в Северна Сирия. Президентът добави, че в рамките на турската военна офанзива "Маслинова клонка" са били неутрализирани 3530 терористи.

Турската армия започна на 20 януари операцията "Маслинова клонка" в района на град Африн, насочена срещу сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа (СЗН) и Партията на демократичния съюз, които Анкара смята за терористични организации, свързани с нелегалната Кюрдска работническа партия (ПКК).




Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.