S&P даде на Гърция рейтинг ”боклук”

stat
08:19  |  16 април 2015 | Бизнес / Автор Георги Брандийски /  
Стандард енд Пуърс понижи оценката на Гърция до ”ССС+” спрямо ”В-” (лат. букви) с ”отрицателна” перспектива Стандард енд Пуърс понижи оценката на Гърция до ”ССС+” спрямо ”В-” (лат. букви) с ”отрицателна” перспектива

Международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" понижи суверенния кредитен рейтинг на Гърция още по-надолу до категория “боклук“ (“junk“).
Агенцията смята, че ангажиментите на страната ще бъдат неизпълними без "дълбоки икономически реформи или бъдещо облекчаване", предаде Асошиейтед прес.

"Стандард енд Пуърс" понижи оценката на Гърция до "ССС+" спрямо "В-" (лат. букви) с "отрицателна" перспектива "поради опасността от по-нататъшно влошаване на положението с ликвидността на държавата, банките и икономиката".

Според нея платежоспособността на страната зависи все повече от благоприятните финансови, икономически и бизнес условия.

Експертите на "Стандард енд Пуърс" обаче са на мнение, че тези условия се влошават в резултат на несигурността от продължителните преговори между гръцкото правителство, което е на власт от близо три месеца, и официалните му кредитори.

Варуфакис е във Вашингтон

Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис днес ще има срещи във Вашингтон в рамките на пролетната сесия на Междунтародния валутен фонд и Световната банка.

Очаква се днес на прием в Белия дом за отбелязване на годишнината от независимостта на Гърция Варуфакис да има среща на четири очи с американския президент Барак Обама.

Във Вашингтон гръцкият финансов министър ще говори на конференция на тема: "гръцката икономика и международните й партньори", организирана от института "Брукингс". В нея ще участва и германският финансов министър Вофганг Шойбле който ще говори на тема "Еврозоната на кръстопът (отново)".

Предвижда се във Вашингтон финансовият министър на Гърция да има срещи с президента на Европейската централна банка ЕЦБ Марио Драги и с колегите си от САЩ, Италия, а също и с бившия турски министър на финансите Кемал Дервиш.




Последно в Бизнес


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.