Топ 10 на най-опасните за туристи страни

stat
16:56  |  5 април 2018 | / Автор Красимир Тодоров /  
Внимавайте в посочените от застрахователи опасни за туристи държави Внимавайте в посочените от застрахователи опасни за туристи държави
Сн.: Shutterstock

Британската застрахователна компания International SOS and Control Risks създаде карта за най-опасните страни в света за туристи.
Взети са предвид такива фактори като опасност от възникване на смъртоносни епидемии, природни катаклизми и военни действия. Класацията отчита и броя на регистрираните престъпления като кражби, отвличания, убийства и терористични актове във всяка държава.

На тази база Топ 10 на най-опасните страни изглежда така: Афганистан Ирак Йемен Либия Мали Сомалия Източна Украйна Южен Судан Сирия Централно-африканска република. 

От гледна точка на медицински рискове се препоръчва туристите да не пътуват в някои държави от Азия и Африка, сред които Камбоджа, Непал, Бутан, Танзания и Мадагаскар.

Не е безопасно от гледна точка болести и в Мексико, Венецуела, Колумбия, Египет и Индия. При пътните рискове най-опасно е в африканските държави, Бразилия, Боливия, Иран и Казахстан.




Последно в Застраховане


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.