КЕВР отговори на омбудсмана за водата: Спазваме закона

stat
17:36  |  12 декември 2017 | Общество / Автор Красимир Тодоров /  
КЕВР отговори на омбудсмана за поскъпването на водата КЕВР отговори на омбудсмана за поскъпването на водата

Дейността на КЕВР при осъществяване на нейните правомощия се основава изцяло на принципите за независимост и спазване на законността.
Тя работи при съблюдаване баланса на интересите на страните, безпристрастност, професионализъм, почтеност, публичност и прозрачност.

Това се казва в официалния отговор на комисията до омбудсмана Мая Манолова по повод нейното писмо след решението за драстично поскъпване на водата.

Отговорът е съставен предимно от казионни фрази ,които не значат нищо. Например : "В областта на регулирането на сектор ВиК услуги основна цел на Комисията е постигането на устойчиво развитие и повишаване на качеството на услугите при гарантиране правата на всички потребители".

КОМЕНТАР: Цената на водата - данък, от който няма спасение

В писмото си от КЕВР информират още Мая Манолова, че споделят изказаните от нея притеснения относно жалбите на потребители в различни населени места срещу повишението на цените на ВиК услугите, които до момента са получавали услугата доставяне на вода на по-ниска цена поради факта, че водоснабдяването в тези населени места се извършва по гравитачен способ.

Но отричат, че имат възможност да съобразят цената на водата с вида водоснабдяване в съответния регион.

И продължават с формалните фрази: "КЕВР утвърждава цени на ВиК услуги за 2018 г., които вече са одобрени от Комисията, и това е в съответствие с действащите нормативни изисквания, с целите които България си е поставила, и с поетите ангажименти от държавата към Европейската Комисия за развитие на ВиК сектора".




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.