Осъдиха телефонен измамник на 4 г. затвор

stat
11:46  |  15 март 2018 | Общество / Редактор Лилия Чалева /  
Осъденият извършил измамата по време на изпитателния срок на предишна условна присъда Осъденият извършил измамата по време на изпитателния срок на предишна условна присъда
Сн.: Shutterstock

Мъж от великотърновското село Камен е осъден на четири години лишаване от свобода заради извършена от него телефонна измама.
Присъдата е постановена от Габровския Районен съд по наказателно дело от общ характер. Това съобщи Стела Цонева от съда, цитирана от БТА.

Мъжът с инициали Д.С. е признат за виновен в това, че на 8 февруари 2016 година заблудил възрастен мъж от Габрово, че е необходимо да заплати определена сума за операция на дъщеря му, с което причинил на пострадалия имотна вреда в размер на 2 хиляди лева. Първоначално измамникът се представил по телефона за лекар и поискал 8 хиляди лева, но възрастният мъж разполагал с част от сумата.

Осъденият ще изтърпява присъдата си при първоначален строг режим. Тъй като престъплението било извършено по време на изпитателния срок на предишна условна присъда, към наказанието е добавено лишаване от свобода от още една година и половина.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Габровския Окръжен съд в 15-дневен срок.




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.