Търновци в ужас: Шизофреник убиец гони деца

stat
11:19  |  12 януари 2018 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
26-годишният Роналд Стоянов бе обявен за невменяем и е на свобода 26-годишният Роналд Стоянов бе обявен за невменяем и е на свобода
Сн.: МВР

Родители във Велико Търново са ужасени, че 26-годишният Роналд Стоянов, който преди 4 г. уби майка си с 27 удара с нож, ходи свободно из града и гони децата.
Според родители, младият мъж е забелязан на новото игрище в кв. „Картала“, където плашил децата, а в четвъртък е бил и пред ОУ „Бачо Киро“, съобщава в."Янтра днес".

Майките се страхуват Роналд, който страда от параноидна шизофрения, да не подгони учениците или пък да ги нарани. Затова те сигнализираха във Фейсбук родителите да вземат мерки и да не оставят децата си без надзор.

Жестокото убийство бе извършено на 25 юли 2012 г. Тогава трупът на 43-годишната Нели Стоянова бил открит от съпруга й Стоян в семейното жилище на улица “Александър Бурмов”. По тялото на жената бяха установени над 25 порезни рани. Часове по-късно полицията задържа синът на убитата - Роналд Стоянов. 

Младежът бе пратен в психиатрията на затвора в Ловеч, където установиха, че е невменяем и не може да бъде съден. 

След 4-годишно лечение психиатрите в Церова кория установиха, че Роналд не е опасен и през септември 2016 г. го пуснаха на свобода. Грижата за него бе възложена на баща му Стоян Стоянов, който след убийството обвини властите, че искал синът му да бъде пратен на лечение и преди това, но никой не искал да го чуе и заради това той заклал майка си. 

Роналд е роден в Австрия и е единственото дете в семейството. Кръстен е на американския президент Роналд Рейгън. През 2010 г. се разболява от шизофрения след побой. След това отказва да пие лекарствата си, започва да нарича и двамата си родители демони и се скита по улиците с нож в коланаПоследно в Общество


Ще ни отърве ли Борисов от корупцията за 2-3 години?

Последните дни ни поднесоха нови сблъсъци за корупцията.