Баба Калина стана на век, кмет й дари телевизор

stat
16:42  |  15 януари 2018 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Баба Калина хапва от всичко по малко, пийва си и по 50 грама мастика Баба Калина хапва от всичко по малко, пийва си и по 50 грама мастика

100-годишен юбилей отбеляза днес жителката на свиленградското село Момково Калина Маргаритова. За празника тя получи телевизор от кмета на Свиленград.
Баба Калина е родена на 15 януари 1918 година. За своя едновековен житейски път тя е в отлично здраве - подвижна е, със здраво сърце и добро зрение, съобщиха от Община Свиленград.

Уважавана и обичана е от хората в селото. Известна е с благия си нрав и добродушие. Много пъргава и работлива. Доскоро сама се е занимавала в градината си. Според близките й дълголетието си дължи на спокойния си характер и умерен начин на живот.

Баба Калина хапва от всичко по малко, пийва си и по 50 грама мастика. Любимата й храна са лимоните, киселото мляко и таханът.

Да уважат столетницата се събраха нейните деца, внуци и правнуци, близки, съседи, кметът на селото. Специални поздравления за здраве и дълголетие рожденичката получи от секретаря на общината Надя Пеева, която й поднесе подарък – телевизор, от името на кмета на Свиленград инж. Георги Манолов.

Заедно с Калина Маргаритова столетниците в община Свиленград са трима души. Най-възрастният е Неделчо Мавров, който през април ще стане на 106 години.




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.