Младежи върнаха изгубен в метрото телефон

stat
17:42  |  12 януари 2018 | Общество / Автор Десислава Димитрова /  
19-годишните момчета си направили селфи преди да върнат телефон 19-годишните момчета си направили селфи преди да върнат телефон
Сн.: Facebook

Столичанка разказа във Фейсбук групата „Видяно в София“ как изгубеният й телефон е бил намерен и върнат от две момчета, на които иска да благодари.
„Днес отвеяно го забравих на една от седалките в метростанция „Г. М. Димитров“. Изобщо не съм очаквала да се намери и предаде на охраната“, сподели жената.

Изненадата й била още по-голяма, когато открила в апарата усмихнати селфита на двамата младежи, които са го открили.

„Наистина искам това да достигне до момчетата от снимката. Много, много ви благодаря! Върнахте ми вярата в доброто у хората. Много се изненадах и забавлявах със селфитата ви“, написа още собственичката на телефона.

Пред Дарик радио едно от момчетата - Николай Николов, разказа, че с неговия приятел са на 19 години.

„Телефона го видяхме оставен на седалка. Попитахме околните хора дали не е техен. Отговориха, че не е. Първо решихме да се обадим на някой от контактите в него, но той беше заключен. Отидохме на гишето и жената там ни каза, че трябва да го дадем на полицая, който е от другата страна на станцията“, обясни Николай.

„Докато го чакахме, решихме да си направим няколко снимки, понеже това беше единственото нещо, което можеше да се прави при заключен екран. Не е било с някаква цел“, добави той.

За популярността, която с приятеля му придобиха в социалните мрежи, Николай  изпитва смесени чувства.

„От една страна се радвам, че хората се изпълват с някаква позитивна енергия, но от друга страна вниманието, което се обръща на случая е доста голямо, имайки предвид, че сме направили нещо, което се предполага, че всеки би направил и трябва да направи“, каза още младежът.
Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.