Задържаха 7 души, пласирали нелегален алкохол в курорти

stat
13:09  |  15 януари 2018 | Общество / Редактор Десислава Димитрова /  
Антимафиотите са открили 1000 литра алкохол менте Антимафиотите са открили 1000 литра алкохол менте
Сн.: МВР

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на 7 души от организирана престъпна група за незаконно производство и продажба на алкохол и търговия на цигари без бандерол
Всички те са задържани на 12 януари в Радомир и София при операция на антимафиоти и прокурори.

Събраните до момента доказателства сочат, че бандата е произвеждала ракия, мастика, уиски и водка от спирт, вода, ароматизатори и оцветители. Въпросните „напитки“ били пласирани в 5-литрови бутилки от минерална вода в малки магазини от търговската мрежа, както и в заведения, в т.ч. в курорта Боровец и по Черноморието. Цената била 4-5 лева литъра, в зависимост от вида на алкохола.

При операцията по задържането на участниците в групата са намерени и иззети близо 1000 литра фалшив алкохол.

От дома на ръководителя на групата Костадин К. са иззети и цигари без бандерол, за които има данни, че са били предназначени за черния пазар. Назначени са експертизи, които трябва да установят съдържанието на иззетите фалшиви спиртни напитки и дали са опасни за здравето.

На 14 януари, по искане на прокуратурата Специализираният наказателен съд е наложил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на тартора и на един от участниците в групата. На останалите наблюдаващият досъдебното производство прокурор е определил парични гаранции от 5000 до 10 000 лева.




Последно в Общество


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.