Доналд Тръмп иска промяна в законите срещу клеветата

stat
22:10  |  10 януари 2018 | По света / Редактор Мануел Насименто /  
Доналд Тръмп: Сегашните ни закони за клеветата са имитация и позор Доналд Тръмп: Сегашните ни закони за клеветата са имитация и позор
Сн.: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че възнамерява да промени американските закони срещу клеветата.
Тръмп обяви това след публикуването миналата седмица на предизвикала полемика силно критична към неговото управление и личност книга, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Ще преразгледаме законодателството на страната ни срещу клеветата, каза Тръмп след среща с министрите си.

Той заяви, че би искал отсега нататък, когато някои каже нещо лъжливо и злепоставящо за дадена личност, тази личност да може да има сериозни възможности за сезиране на правосъдието.

"Сегашните ни закони за клеветата са имитация и позор, те не представляват нашите американски ценности", каза Тръмп.

Трябва да има справедливост. Не може да твърдите неверни неща, знаейки, че са лъжливи, и да се усмихвате, докато парите се трупат в сметката ви, подчерта той.

Вероятността заявеното от президента на САЩ намерение да доведе до конкретни действия обаче е малка. Промяната в американското законодателство срещу клеветата предполага съдебна битка, която със сигурност ще завърши пред Върховния съд, тъй като тези закони не са федерални, а са от компетенциите на всеки щат, отбелязва Франс прес.

След като Доналд Тръмп номинира съдия Нийл Горсъч за член на Върховния съд, в най-висшата инстанция превес имат консерваторите, но нищо не подсказва, че съдът ще се произнесе в полза на изпълнителната власт.





Последно в По света


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.