ГЕРБ: Депутати със замразени заплати - евтин популизъм

stat
11:20  |  19 април 2018 | Политика / Редактор Таня Тодорова /  
Спас Гърневски попита Нинова какво й е отнела демокрацията Спас Гърневски попита Нинова какво й е отнела демокрацията
Сн.: БНР

Предложението на БСП за отмяна на привилегиите на депутатите е евтин популизъм, каза в декларация от името на ГЕРБ Спас Гърневски.
 „Не разбрахте ли, че времената на шикалкавенето тука има-тука няма приключи“, заяви Гърневски.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи заплатите и ваканциите на депутатите да бъдат намалени.

Той посочи още, че Нинова вчера, представяйки приоритетите на групата си за новата пленарна сесия, дори не е направила "плахи опити да се разграничи от безспорните успехи на управляващата политическа партия ГЕРБ и нейните коалиционни партньори и във вътрешен, и в международен аспект".

Това провокира отрицателната реакция на депутатите от БСП.

"И нямаше как да е иначе, защото след всичките й рухнали опити за създаване на напрежение, дестабилизация в обществото с фалшиви новини, интриги и незабравените прийоми за охулване и компрометиране на противника, би се превърнала в посмешище, защото вътрешният и международният авторитет на управляващите и особено на премиера Борисов са безспорни", продължи Гърневски.
 
Затова, подчерта той, и вчера, след фалита на цяла серия от безсмислени и създадени в подмолите на бившата ДС дискредитиращи показни акции/отново бурни обструкции от страната на БСП зад банките/срещу управляващите, опозиционната лидерка засвири популистки на новата струна с цел обществени манипулации, обявявайки борба с привилегиите и заплатите на днешната власт, сякаш тя и дружината й не са част от нея.

Какво точно ви отне на вас лично демокрацията, коя точно демокрация наруши спокойствието ви - онази до 2009 г. или онази след нея, попита Гърневски, визирайки предизборните изявления на Нинова за това, че демокрацията й е отнела всичко.

Корнелия Нинова бе атакувана за пореден път заради приватизацията на "Техноимпекс" и "Булгартабак" и политическата й биография.
 
Гърневски припомни, че в 41-то НС ГЕРБ е наложил мораториум върху нарастването на депутатските заплати, а в 42-то НС, когато левицата управлява, практиката не е продължена. Политиката е изкуство да се управлява в полза на всички български граждани, както го прави ГЕРБ вече 10 години, подчерта още депутатът.

Не разбрахте ли, че българската политическа посока е запад, завърши декларацията си Гърневски, обръщайки се към БСП.
Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.