Сидеров обвинен в хулиганство и телесна повреда (снимки)

stat
12:35  |  12 март 2014 | Политика / Редактор Десислава Димитрова /    |  видео
Беше ми лепнато петно, а това се прави с политическа подбуда, заяви лидерът на ”Атака” Беше ми лепнато петно, а това се прави с политическа подбуда, заяви лидерът на ”Атака”
Сн.: БГНЕС
Видео: Волен Сидеров

Обвинения за хулиганска проява и нанасяне на лека телесна повреда на полицай бяха повдигнати на Волен Сидеров за инцидента на летище Варна.
Лидерът на "Атака" бе призован днес в следствието, където пристигна придружаван от почти всички депутати от "Атака".

След около час той излезе и обяви, че му е наложена мярка за неотклонение "подписка" и няма забрана да напуска страната.
Сидеров уточни, че си запазва правото да даде показания след петък, когато ще бъдат изслушани четиримата му колеги, присъствали на инцидента през януари.

Тогава в самолета от София до Варна Сидеров влезе в конфликт първо с френски дипломат, а след това на летището се стига до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който бе ударен.

"Настоявам, колкото може по-бързо, да се стигне до съдебно дело, да се изяснят нещата, и да се разбере, че това, за което бях медийно обвинен, е една раздувка, скалъпена история", каза днес националистът.

На въпрос от кого е скалъпена историята, той посочи, че от хора, които давали лъжесвидетелства, и прокуратурата, която "светкавично и гръмотевично" разгласила неща, които не би трябвало. 

Сидеров вече е ненужен за управляващите. Даже вреден. Освен това има заместник. Но всички са доволни. Управляващите удържаха властта 8 месеца, седнали на средния му пръст, Сидеров бе удовлетворен финансово, а Борисов гледа сеира на Цацаров.

GPU
Сидеров отново отрече да е удрял полицая и това нямало как да бъде доказано, защото не се е случвало.

"Неговите лъжесвидетелства са смехотворни, един 120 - 130 кг юнак, трениращ бойни изкуства, а аз, който съм 70 кг с дрехите, съм го ударил и той е залитнал... От една страна, е ласкателство за моята сила, но от друга е недостоверно”.

По думите му много лоша и порочна практика е полицаи да лъжат и това щяло да остане на съвестта му.

Сидеров заяви още, че досъдебното производство срещу него е странно, като припомни, че още на 22 януари е свалил имунитета си, а днес е 12 март, а до момента не е бил призован.

Според лидера на "Атака" има теч на информация от следствието, защото много журналисти още вчера са знаели, че го викат в следствието. Той определи това като нередно, както и изтичането на показания.

Адвокати на Волен Сидеров ще бъдат колегите му юристи от парламентарната група Явор Нотев и Петър Петров.





Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.