Лечков няма да подава оставка, обмисля избори

stat
08:31  |  19 април 2010 | Политика / Автор Надежда Христова /  
Кметът на Сливен Йордан Лечков допълни, че няма никакви притеснения относно обвиненията Кметът на Сливен Йордан Лечков допълни, че няма никакви притеснения относно обвиненията
Сн.: БГНЕС

Не виждам смисъл да подавам оставка, защото ако има някакво обвнение, то трябва да се докаже.

Това каза по бТВ кметът на Сливен Йордан Лечков относно обвиненията от прокуратурата срещу него, предаде БГНЕС.

На 16 април Окръжната прокуратура в Сливен внесе в съда искане за отстраняване на Йордан Лечков от заеманата от него длъжност кмет на община Сливен. Ден по-рано на Лечков бяха предявени 7 обвинения за извършени престъпления по служба.

По думите му, прокуратурата като представител на изпълнителната власт, взема мнение, но предстои да се докажат твърденията. Лечков допълни, че прокуратурата играе на страната на опонентите, като добави, че той самият няма опоненти.
Институцията, която оглавявам, няма никакви притеснения, категоричен бе Лечков. Ако някой си мисли, че аз съм чак толкова прост футболист, нека не забравя, че работя с много отговорен екип и няма от какво да се притеснявам, мотивира се сливенският кмет.

Съдът трябва да се произнесе в 7-дневен срок, предаде БНТ. Обвинител по воденото срещу Йордан Лечков досъдебно производство е временно изпълняващият длъжността - окръжен прокурор на Сливен Пламен Стефанов. Според градоначалника обаче, е възможно Стефанов да има личен мотив. Сливенският кмет допълни, че няма никакви притеснения относно обвиненията. Лечков категорично отхвърли всички обвинения и каза, че обмисля да предизвика предсрочни избори в Сливен, за да провери реакцията на хората.






Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.