Борисов се срещна с висш американски дипломат

stat
12:24  |  15 януари 2018 | Политика / Редактор Таня Тодорова /  
Бойко Борисов се срещна със заместник помощник държавния секретар на САЩ Хойт Йи Бойко Борисов се срещна със заместник помощник държавния секретар на САЩ Хойт Йи
Сн.: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник помощник държавния секретар на САЩ Хойт Йи, който е на работно посещение в България.
Българският министър-председател представил приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС. Двамата обсъдили и двустранното сътрудничество в различните области от взаимен интерес.

Хойт Йи приветствал, че темата за Западните Балкани намира място в дневния ред на председателството. Той поздравил Бойко Борисов за подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Македония, като подчертал, че стабилността и развитието на Балканите са изключително важни не само за региона, но и за цяла Европа.

Заместник помощник държавният секретар на САЩ пожелал успех на първото Българско председателство на Съвета на ЕС.

Днес премиерът Бойко Борисов се срещна и с президента на Черна гора - Филип Вуянович, след което замина с делегация на посещение в Азербайджан.

Миналата седмица стана ясно, че заместник-помощник държавният секретар на САЩ за Централна и Източна Европа Хойт Брайън Йи завършва мандата си

В писмено изявление, Държавният департамент изказва благодарности на Хойт Брайън Йи за неговата „дългогодишна служба и ангажираност към поста“, и му пожелава успех в следващото му назначение, което вероятно ще е като дипломатически представител на САЩ в една от страните от Западните Балкани.





Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.