Борисов разочарован, че РБ ги няма за важни гласувания в НС

stat
09:53  |  30 юли 2015 | Политика / Редактор Виктор Стефанов /  
Бойко Борисов: Бяхме за трите въпроса - единствената партия с най-много гласове Бойко Борисов: Бяхме за трите въпроса - единствената партия с най-много гласове
Сн.: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов разкритикува Реформаторския блок, че не са подкрепили част от въпросите на президента за изборния референдум, предаде БНР.
Според Борисов напоследък правело впечатление отсъствието на представителите на Блока при важни за правителството гласувания.
 
"Колегите от Реформаторския блок да се научат, че публично е хубаво да говорят, че са много големи демократи, но работата им в парламента е да си седят на столовете. Когато си планират пътуванията, да знаят, че последните седмици се решават най-важните въпроси и трябва да са в залата. Омръзна ми всеки ден да ги натискам да стоят в залата, виждате какво се получава вечер. Изведнъж ГЕРБ е виновна за всичко", каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.

Запитан дали президентът е бил бламиран, след като депутатите отхвърлиха два от трите въпросa за референдум, премиерът заяви, че е "крайно разочарован".

"...Защото бяхме за трите въпроса. Единствената партия с най-много депутати, с най-много гласове е ГЕРБ. Няма друга партия, която да е гласувала. Ако бяха другите партии целите, нямаше да се случи това, което стана в парламента. По време на здравната реформа Реформаторският блок едва събраха 4-5 депутати, вчера на реформата на Калфин – 10 души", подчерта премиерът.

Вчера РБ не подкрепи и предложенията за подуправители на БНБ.

На въпрос какво ще се случи, ако Конституционния съд реши, че за промените в конституцията е необходимо Велико Народно събрание или откаже произнасяне поради недопустимост, Борисов отговори:
 
"Как мога аз да коментирам Конституционния съд? Какво да се случи? Въпросът не е към мен. Ако кажа каквото и да е след един час ще кажете, че Борисов се меси в работата на Конституционния съд."

РБ: И ГЕРБ да се стегнат малко

Вчера ГЕРБ бяха 44 души по време на гласуването на Закона за НСО. Не е лошо и те да се стегнат малко,  заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

Гроздан Караджов и Зеленогорски припомниха, че позицията на РБ е за мажоритарен вот през преференциално гласуване без праг.

Това е становището ни от една година. Не виждам защо някой трябва да е изненадан”, подчерта Зеленогорски.

Премиерът очевидно е подведен, смята Караджов.

КРЪСТОСАН ОГЪН: За гласуването на депутатите по трите въпроса за референдума




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.