Божидар Димитров посочил заместника си

stat
08:14  |  20 декември 2010 | Политика / Автор Гергана Мишева /  
Божидар Димитров: Няма за какво да съм обиден на премиера Божидар Димитров: Няма за какво да съм обиден на премиера
Сн.: БГНЕС

Най-вероятно шефът на Държавната агенция за българите в чужбина Росен Иванов ще е новият министър на българите в чужбина.
Премиерът Бойко Борисов предложил на Божидар Димитров, който подаде оставка вчера заради агентурното си минало, да посочи свой наследник и той избрал Иванов.

„Днес ще продължим тази тема. Росен Иванов е моят избор, защото е добър професионалист. Премиерът обаче ще проучи въпроса”, обясни Димитров пред БНТ, цитиран от КРОСС.
Меджувременно Росен Иванов обясни пред "Фокус", че с него не са водени разговори да стане министър.

Димитров сподели още, че няма за какво да е обиден на Борисов. Като историк знаел, че стават такива неща.
"Искам да приключим тази тема, защо да дъвчем нещо, което вече е станало", призова министърът в оставка.

Всички в един кюп - така по-лесно ще се изкарам жертва и пак други ще са ми виновни за сегашното положение... И аз съм им гневен! Нищо че ние като народ си затваряхме очите 45 + 20 години... Тези 150 дипломата - доносници са ми виновни за всичко!

Форумни откровения

„Не съм жертва, аз съм здрав, прав и имам любима работа, към която се връщам (директорското място в Националния исторически музей). Министър е просто една работа, но има и доста други работи, които могат да се направят за хората. Така че не е кой знае каква драма”, добави Димитров.

На въпрос каква недовършена работа ще остави след себе си в Министерски съвет, той посочи, че това е Законът за българските общности в чужбина, който бил почти готов.

Увеличих българската нация с 20 000 души. Това е нещо добро в тези времена на демографска криза”, похвали се обаче историкът. През тази година с ускорени темпове се издаваше българско гражданство.

Димитров не съжалява, че е напуснал БСП и е отишъл в ГЕРБ. Вярвал в каузата на партията на Борисов и ще продължи да работи за нея.

До Коледа се очаква парламентът да освободи от длъжност Димитров.

Вчера заедно с него оставка подаде и зам.-вътрешният министър Павлин Димитров.
Двете оставки идват след скандала с дипломатите сътрудници на ДС и упреците, които Бойко Борисов получи от президента Георги Първанов и левицата, че и в правителството има хора с агентурно минало.




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.