БСП пита за ключови приватизационни сделки

stat
12:22  |  13 декември 2017 | Политика / Автор Калина Петрова /  
Корнелия Нинова и БСП питат за осем дружества и една банка Корнелия Нинова и БСП питат за осем дружества и една банка

БСП пита БНБ, Комисия за защита от конкуренцията /КЗК/, Агенция за приватизация и следприватизационен контрол /АПСК/ за ключови приватизационни сделки.
Сред дружествата, за които са подадени заявления за достъп до информация, са: "СИБАНК"; "Пампорово" АД; "Булгартабак - холдинг"; "Българска телекомуникационна компания"; "Химко" АД; "Кремиковци" АД и електроразпределителни дружества.

В писмо до Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол от левицата искат копия на приватизационните договори и договорите за прехвърляне на правото на собственост върху акции от капитала на въпросните дружества, както и документите за произход на средствата на купувачите.

С писмо до Комисията за защита на конкуренцията и БНБ социалистите питат дали въпросните са се произнасяли за даване на разрешение  за извършване на сделки във връзка със "СИБАНК" ЕАД и какви са били мотивите им за това.

Припомняме, че на вчерашното си заседание Изпълнителното бюро на БСП взе решение за изискане на информацията за това как и с какви средства на купувачите е осъществена приватизацията на посочените дружества.  




Последно в Политика


Патриарх Неофит в болница, но в стабилно състояние

Зравословното състояние на патриарх Неофит е стабилизирано и се подобрява.